Free a Girl

Free a Girl is een internationale organisatie die zich inzet voor het bevrijden van meisjes uit gedwongen seksuele uitbuiting van kinderen. Het werk van Free a Girl is van onschatbare waarde en biedt naast het bevrijden van meisjes uit situaties van seksuele uitbuiting ook psychologische, medische en juridische hulp aan slachtoffers.

Vanuit Rebelle Amsterdam willen we de organisatie Free a Girl en haar missie steunen door middel van een donatie. Rebelle staat voor women empowerment waarbij vrouwen mogen zijn wie ze willen zijn, celebrating every you! Door het een te zijn of te doen, hoef je het ander niet uit te sluiten. Dat is de kracht van dualiteit, de Rebel en de Belle die samen komen. Door vrouwenemancipatie en het vieren van diversiteit en individualiteit te steunen, toont Rebelle haar betrokkenheid bij het ondersteunen van vrouwen wereldwijd.

Om deze donatie mogelijk te maken, zal Rebelle de gehele opbrengst van de verkoop van de Braziliaanse Bonfim bandjes doneren aan Free a Girl. Dit zijn speciale geluksbandjes die traditioneel worden verkocht in de buurt van de kerk van Nosso Senhor do Bonfim in Salvador, Brazilië. De bandjes worden gezien als een symbool van geluk en bescherming en zijn populair over de hele wereld. Rebelle heeft besloten om de verkoop van deze bandjes te gebruiken om een bijdrage te leveren aan de belangrijke missie van Free a Girl.

Bonfim geluksbandjes

De Bonfim geluksbandjes komen uit de levendige stad Salvador Bahia, Brazilie en hebben ieder een andere betekenis. Op deze lintjes staat "Lembrança do Senhor do Bonfim da Bahia" wat betekent; "Souvenir van Heer van Bahia van de goede afloop". Laat iemand het armbandje met 3 knoopjes om je pols binden. Bij elke knoop mag je een wens doen. De wensen worden als het ware opgeslagen in de knoop. Draag het armbandje totdat deze afvalt, en je wensen zullen uitkomen!

Alegria

A celebration of life

Diep in het hart van Brazilië, waar de zon de aarde kust en de mensen dansen op het ritme van de samba, ligt een schat aan schoonheid en inspiratie. Het is hier waar onze nieuwe sieradencollectie is ontstaan. Elk stuk in onze collectie is geïnspireerd op de dingen die Brazilië zo uniek maken, van de
prachtige natuur tot de levendige cultuur. Van de groene regenwouden tot de glinsterende parelwitte stranden, hebben we ons laten inspireren door de diversiteit en schoonheid van Brazilië.

Alegria – A celebration of life staat voor het vieren van het leven, het vieren van jezelf en het vieren van elke look, wat zo kenmerkend is voor het Braziliaanse volk. Met kleurrijke ontwerpen laten we zien dat de energie van dit land ook in onze sieraden tot uiting komt.

Of je nu een avondje uit gaat, een belangrijke gebeurtenis viert of gewoon je alledaagse outfit wat extra kleur wilt geven, onze Alegria-collectie biedt een sprankelende toevoeging aan je stijl. Een herinnering aan de pracht en levenskracht van Brazilië.

Alegria

The collection