Styling tips voor sieraden: het creëren van een 'Earparty'

Styling tips voor sieraden: het creëren van een 'Earparty'

Wist je dat sieraden een grote impact hebben op de uitstraling van je outfit? Een paar statement oorbellen, armbanden of een statement ketting kunnen je look in een handomdraai veranderen. Maar hoe weet je nou welke sieraden bij elkaar passen en hoe creëer je een passende look? Hieronder geven we je enkele tips voor het creëren van een 'Earparty' of 'Layer Party'.

Wat is een 'Earparty'?

Een 'Earparty' is een trend waarbij je meerdere oorbellen tegelijk draagt. Dit kan variëren van een paar simpele, fijne oorbellen tot een mix van statement oorbellen en hangers. Het doel is om een speels en opvallend effect te creëren, zonder dat het te druk of ongecoördineerd wordt.

Tips voor het creëren van een 'Earparty'

Kies een kleurenpalet: Kies 2 tot 3 kleuren of grotte die bij elkaar passen en zorg dat al je oorbellen hieruit komen. Dit zorgt voor een samenhangende look.

 1. Mix en match stijlen: Probeer verschillende stijlen en vormen te mixen, zoals ronde oorbellen, hangers, oorringetjes en statement oorbellen.
 2. Proporties: Zorg dat de verschillende oorbellen in verhouding zijn tot elkaar. Het is niet de bedoeling om één oor vol te stoppen met sieraden en het andere kaal te laten.
 3. Balans: Zorg voor balans door één statement oorbel op één oor te dragen en een paar simpelere op het andere oor.

  Wat is een 'Layer Party'?

  Een 'Layer Party' is hetzelfde concept als een 'Earparty', maar dan voor je sieraden in het algemeen. Dit houdt in dat je meerdere sieraden over elkaar draagt, waardoor je een speelse en opvallende look creëert.

  Tips voor het creëren van een 'Layer Party'

  1. Kies een basisstuk: Kies één basisstuk, zoals een ketting of armband, en daar bouw je verder op.
  2. Mix en match lengtes: Probeer verschillende lengtes en diktes te mixen, zoals een lange statement ketting en een paar kortere armbanden.
  3. Proporties: Zorg dat de verschillende sieraden in verhouding zijn tot elkaar. Het is niet de bedoeling om één pols vol te stoppen met sieraden en de andere kaal te laten.
  4. Balans: Zorg voor balans door sieraden van verschillende maten en stijlen te mixen, zodat het geheel niet te druk oogt.
  5. Kies passende sieraden: Kies sieraden die bij elkaar passen qua kleur en stijl. Dit zorgt voor een cohesieve look.

  Conclusie

  Met deze tips kun je makkelijk een 'Earparty' of 'Layer Party' creëren die past bij jouw persoonlijke stijl. Het is belangrijk om te spelen met verschillende stijlen, kleuren en lengtes, zonder dat het te druk oogt. Experimenteer met verschillende combinaties tot je de perfecte look hebt gevonden. Vergeet niet, de regel is: hoe meer, hoe beter! Laat je oren en hals stralen met deze leuke en speelse trend.